Producten

(33 producten)

Terug

Smaak

Druivenrassen

Categorieën

Land

Regio

Prijs

€ 6 - 76

Winkelmand  

product (leeg)

U kunt bij ons terecht voor:

* relatiegeschenken

* wijnproeverijen

* wijncursussuen

Chris Alblas: de spil achter biowijn.info

Chris Alblas is sinds 1992 vinoloog van de Wijnacademie. Hij is niet alleen inkoper, maar ook organisator van cursussen & proeverijen en wijnschrijver. Hij is als zodanig vaste medewerker van het Slijtersvakblad en schreef in het verleden ook voor De Proefkrant en Proefschrift.

Hij is lid van de “International Federation of Wine and Spirits Journalists and Writers (FJEV).

In 2006 en 2007 werkte hij voor uitgeverij Inmerc mee als wijnadviseur bij de uitgave van een serie kookboeken. De boeken zijn zowel in Nederland als België verschenen. Eerder werkte hij onder andere samen met Harold Hamersma en het Horeca Branche Instituut.  Ook schreef hij een losbladig boekwerk over whisky.

 

Chris is al bijna tien jaar jurylid van het prestigieuze Concours Mondial de Bruxelles. In 2007 werd hij door de organisatie van het Concours onderscheiden met een zilveren pin. Namens het Concours Mondial de Bruxelles werd hij uitgenodigd om te jureren in de Provence (rosé), Brazilië en Chili. Ook nam hij twee keer deel aan het Concours Mondial du Sauvignon in Bordeaux.

Het afgelopen decennium jureerde hij vier keer in Zuid-Afrika, waarvan drie keer als juryvoorzitter bij de Michelangelo International Wine Awards.  

 

In 2007 werd hij benoemd tot Chevalier van de Confrérie des Rillauds d’Anjou et des Vins de Brissac en in 2010 tot Prud’homme de la Jurade in Saint-Emilon.

 

Jarenlang nam hij deel aan de jurering in Parijs van het “Talent de Bordeaux”. Afgelopen jaren was hij eveneens jurylid bij de Nederlandse Wijnkeuring, de Coupe des Grands Crus de Saint-Emilion en bij diverse activiteiten georganiseerd door The Wine & Food Association, zoals die van de Nationale Huiswijncompetitie.

 

Sinds 2004 is Chris als docent, met de specialisatie Elzas en Loire, verbonden aan de Wijnacademie.  Hij is mede verantwoordelijk voor de inhoud van de theorie voor deze opleiding.

 

Sinds 2010 is hij als gastdocent verbonden aan de Cas Spijkers Academie in Boxmeer.

 

De grote bekende internationale beurzen, zoals ProWein en Vinexpo, staan altijd in de agenda. Daarnaast bezoekt hij ook lokale evenementen, zoals de Loire wijnbeurs in Angers, en Les Grands Jours in Bourgogne en –uiteraard!- de biologische wijnbeurs in Montpellier.